Biografie

Biografie

Orgel spelen

 

Breepleinkerk Rotterdam

Op 23 augustus 1997 ben ik geboren in ’s-Gravendeel. Toen ik een jaar of 10 was begon ik met het orgel spelen, omdat mijn vader toen ook orgel les had.
Ik ben toen eerst zelf begonnen door mezelf een aantal akkoorden aan te leren. Later deed ik daar de pedalen bij en merkte ik dat ik het heel leuk vond. Mijn eerste les ontving ik een jaar later op 28 mei 2009. Ik kreeg toen les van Johan den Hoedt. Van Johan heb ik les gehad tot 30 augustus 2017. Johan heeft mij veel basisvaardigheden geleerd, waaronder het begeleiden van diensten.

Op 24 augustus 2017 ben ik overgaan naar een andere leraar, Arie de Korte.
Ik ben overgegaan op een andere leraar, omdat ik merkte dat de motivatie en inspiratie minder was. Bij Arie de Korte leer ik veel literatuur spelen en ook leer ik weer nieuwe technieken om diensten te begeleiden. 

Levensbron Ridderkerk

De eerste dienst die ik mocht begeleiden was een Kerstfeest van de basisschool in de Hervormde Kerk van ’s-Gravendeel in 2008.Daar mocht ik 1 lied begeleiden, het Abba Vader. Na de dienst werd er toen gevraagd of ik misschien meer diensten wilde begeleiden in de Hervormde Kerk. Mijn antwoord daarop was ja. Sindsdien ben ik daar organist gebleven.

Een groot hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe is toch wel het begeleiden van Martin Mans zijn favoriete Psalm in de Breepleinkerk in Rotterdam, namelijk Psalm 134. Dit was als verrassing ter ere van zijn 40-jarige jubileum als organist. Tijdens deze dienst waren zeker wel 600 mensen aanwezig. Dat was waanzinnig om te mogen doen en uiteraard een grote eer! Van deze dienst is er destijds een opname gemaakt. Van deze opname staat onder het tabje ‘Media‘ een filmpje waarin ik Psalm 134 speel voor Martin Mans en Adri Poortvliet.

Toen ik in 2017 20 werd kreeg ik van mijn ouders een groot verjaardagscadeau. Een masterclass van Arjan Breukhoven in de kerk waar hij zelf organist is, in Berkel en Rodenrijs. Dat was een hele grote verrassing die ik nooit zal vergeten. Tijdens deze masterclass kreeg ik de fijne kneepjes van het orgel spelen uitgelegd, zoals de techniek om zelf te kunnen improviseren. Ook werd er uitgelegd hoe je je handen moet houden op het klavier tijdens het spelen.  En uiteraard speelde de virtuoos tot slot zelf ook even een improvisatie op het orgel.

Sinds 2018 ben ik in 3 kerken vast organist geworden.
De Hervormde Kerk in ’s-Gravendeel, de Gereformeerde Kerk in ’s-Gravendeel, en de Hervormde Kerk in Maasdam. Op de site kunt u ook zien wanneer ik in deze kerken speel onder het tabje ‘Agenda’.

Ook ben ik in 2017 vrijwilliger geworden bij zorgcentrum Immanuel in ‘s-Gravendeel . Daar ben ik organist op donderdagavond bij de avondwijding. Dat doe ik gemiddeld 1 keer per maand.

Hobby’s en studie

Maar orgel spelen is niet het enige wat ik doe. Ook heb ik andere hobby’s en doe ik een poging om mijn conditie op peil te houden.
Als hobby bespeel ik ook bariton bij Showkorps Juliana in ’s-Gravendeel.
Om mijn conditie op peil te houden train ik 1 keer per week in Zwembad de Wellen bij Zwemvereniging de Seuters in ’s-Gravendeel. Hier train ik door baantjes te zwemmen. Ik heb altijd wedstrijden gezwommen, maar daar ben ik sinds 2017 mee gestopt wegens tijdgebrek en gebrek aan motivatie. 

Als studie doe ik logistiek supervisor MBO niveau 4 op het Da Vinci College in Dordrecht. Hierna wil ik verder studeren op het HBO in de logistiek. Nu denkt u vast, wat is logistiek supervisor? Bij deze functie beheer je het hele magazijn door het personeel leiding te geven. Ook kijk je wat er beter kan in het magazijn waardoor het magazijn nog efficiënter werkt.